Onze werkwijze

Bij het starten van een animatie productie leggen we samen met de opdrachtgever onze werkwijze in 8 stappen uit. In deze stappen maken we keuzes. Strategische keuzes over wat we wel of niet moeten laten zien? Hoe gaan we het verhaal vertellen? Wat zijn de USP’s van het product? Moet de animatie in de toekomst makkelijk worden aangepast? Kortom, een hoop vragen waar we samen een oplossing in vinden. Vind je het moeilijk om je verhaal of idee op papier te krijgen, of heb je hulp nodig met een scenario/script? Wij werken met een vast team van tekstschrijvers, cameramensen en sound designers die u kunnen helpen met het realiseren van uw doel.

Wanneer er niet de juiste of volledige CAD modellen kunnen worden aangeleverd, dan kunnen wij een geschikt ontwerp voor u maken.Wij gaan altijd zorgvuldig om met de digitale bestanden van onze opdrachtgevers. Het gebruik van dit soort bestanden gaat bijna altijd gepaard met een geheimhoudingsclausule (NDA). Wij kunnen alle bestandsformaten importeren voor zowel 2D als 3D toepassingen. Alle 3D animaties worden in 3ds Max geanimeerd en gerenderd in Vray.

Wil je graag weten met welke software applicaties wij werken, kijk dan even op onze software pagina

SYNOPSIS

Een synopsis is de eerste stap in het maken van een scenario/script. Waar in hoofdlijnen de elementen van de animatie worden beschreven.

SCRIPT

Het beschrijft alles wat er te ‘zien’ en te ‘horen’ is in de film tot in het kleinste detail.

STORYBOARD

Een verzameling uitgetekende shots van scènes uit een animatiescript zoals de regisseur ze voor ogen heeft.

ANIMATIC

Is simpel gezegd een eenvoudige montage van losse storyboard tekeningen die in een tijdlijn zijn gezet met muziek en een tijdelijke voice-over.

2D/3D PRODUCTION

Dit is de productiefase waarin de tekeningen/ 3d modellen worden geanimeerd.

RENDERING

De renderfase vind plaats op verschillende computers die de animatie ‘inkleurt’ en voorziet van licht en materialen. De losse afbeeldingen (sequentie) worden uiteindelijk op een server bewaard.

POST-PRODUCTIE

In deze fase monteren we de afbeeldingen die gerenderd zijn. Muziek, geluid en visuele effecten worden toegevoegd. Eventueel kleurcorrectie om het beeldmateriaal te verbeteren.

MASTERING

De productie ‘master’ wordt naar verschillende bestandsformaten geëncodeerd.