Onze software

Omdat onze gereedschappen van uiterst belang zijn investeren we continue in hardware en software. Onze kleine producties worden in de studio gerenderd. De grote producties worden extern op een renderfarm uitgerenderd. Onze vaste leverancier hierin is Rebusfarm in Duitsland.
Onze renderjobs worden op 2.150 computers gerenderd met een totale capaciteit van 92,3600.00 GHz. Een 3D animatie wordt dan in een paar uur uitgerenderd in plaats van weken. Desondanks renderen nog veel studio’s met hun eigen renderfarms. Dit is vaak goedkoper, maar minder snel.

onze software rebusfarm

Voor precieze CAD tekeningen maken wij gebruik van Rhino 3D. Een sterk doch eenvoudig CAD programma. Tevens heeft dit softwareprogramma ons al vele jaren geholpen met het converteren van CAD data uit professionele CADCAM omgevingen, zoals SolidWorks en Pro/Engineer. Voor al onze 3d animaties en visualisaties maken we gebruik van de laatste versies van 3ds studio max in combinatie met Vray. Al onze rook en vloeistof animaties worden met Phoenix FD gemaakt. Alle overige 2D animaties, beeldbewerking en video montage worden met behulp van Photoshop, After effects en Premiere uitgevoerd. Hieronder een overzicht van alle software programma’s die wij in de studio gebruiken: